Til trods for min entusiasme omkring lækre kogebøger, er jeg faktisk ikke særlig god til at følge opskrifter. Jeg er typen, der laver mad ud fra hukommelsen og hvordan min logik fortæller mig jeg skal gøre. Det ender ofte med brød, der er blevet overfyldt med mel og derfor ikke hæver ordentligt, supper og sauce der skiller og dets lige. Til gengæld er jeg også virkelig heldig til tider. Så som jeg har været idag, hvor jeg har bagt kanelsnegle.
Dejen er lavet på en base af vand, kærnemælk, en halv pakke gær, lidt smør, et æg, lidt salt og kardemomme. Igen er ingredienserne i et personligt blandingsforhold.
Kanelcremen er lavet af brun farin og smør med et ordetligt drys kanel.
Dejen er rullet ud til en stor, flad firkant, cremen er fordelt på midten af dejen, således at den ene side af dejen er fri. Herefter rulles dejen som en roulade, og skæres ud i lige store stykker.
Jeg har placeret mine snegle i et fad, da det gør, at de holder deres form. De kan også laves på en bageplade, men så skal man være sikker på at dejen er 'hæftet' ordentligt sammen, så cremen ikke flyder ud når pladen kommer i ovnen. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader.
Resultat?
Tro mig, når jeg siger, at ovenstående oplysninger er nok til at lave en omgang fantastisk lækre snegle.
Ej jeg skal have opskrift, men det er sjællent at jeg holder mig 100% til den. Fx bytter jeg ofte mælk i chokoladekage ud med appelsinjuice, det giver et lækkert frisk twist.
SvarSletMen hatten af for du kan, min tante smider også bare noget i en skål og vupti så er der boller, brød eller kage.
/Camilla
Uhm, det lyder også godt med appelsinjuice:) Jeg har fundet ud af at det fungerer godt for mig at kende opskrifter så godt, at jeg kan lave dem ud fra hukommelse. Så bliver madlavningen lidt mere dynamisk:)
SvarSlet